Fermenter volum vs batch volum.

Jeg gjærer helt uten gjærlås pga plasshensyn i kistelokksfryseren min. Har kun alufolie over åpningen på mitt 30 liters Speidel-kar.

Selv om jeg også cold crasher, har jeg ikke hatt noen merkbare problemer med oksydering på ølene mine. (Dette er også underbygget av kvalifiserte øldommeres vurderinger.)

Så langt har jeg bare tappet på flaske, men skal nå begynne med fat også. Da vil jeg naturligvis purge og unngå oksygen så godt jeg kan.

Men mine erfaringer med håndtering av gjæringen og gjæringskaret er at oksygenering ikke er noe åpenbart problem i min prosess.
 
Sist redigert:
Jeg gjærer helt uten gjærlås pga plasshensyn i kistelokksfryseren min. Har kun alufolie over åpningen på mitt 30 liters Speidel-kar.

Selv om jeg også cold crasher, har jeg ikke hatt noen merkbare problemer med oksydering på ølene mine. (Dette er også underbygget av kvalifiserte øldommeres vurderinger.)

Så langt har jeg bare tappet på flaske, men skal nå begynne med fat også. Da vil jeg naturligvis purge og unngå oksygen så godt jeg kan.

Men mine erfaringer med håndtering av gjæringen og gjæringskaret er at oksygenering ikke er noe åpenbart problem i min prosess.

Drister meg til å si at du sikkert ikke har hatt merkbare usmaker fra oksydering. Det største problemet er tap av smaker, aroma og stabilitet, og der har nok så godt som alle hjemmebryggere opplevd dette.
 
Tilbake
Topp