Dette høres spennende ut, men er du ikke redd for å ende opp med en veldig søt vørt når sukkeret ikke blir omdannet? Hvordan tenker du å karbonere det?
Kan se for meg at man får et øl med mye gjenværende sukker, som ellers er gjærbart. Men har vært interessert i å lage lett-øl/«alkoholfri» øl en stund, som faktisk er godt.
Karbonering må vel løses med egen gjær egnet for dette.
Kan se for meg at man får et øl med mye gjenværende sukker, som ellers er gjærbart. Men har vært interessert i å lage lett-øl/«alkoholfri» øl en stund, som faktisk er godt.
Karbonering må vel løses med egen gjær egnet for dette.
Du bør tvangskabonere det. Altså fat. Sukker kan kicke opp en del som setter prosesser i gang.
Jeg har selv en gang prøvd å fordampe vekk alkohol, og resultatet ble ganske dårlig. Altså, så og si alkoholfritt, men smaken var pyton. Smakte vørterøl.
Hadde jeg prøvd på lav abv øl igjen nå, så ville jeg gått for veldig lav OG og maksimere fylde og smak.
Det tror jeg funker svært dårlig. En annen gjærstamme vil spise alt sukker og ende om med en "vanlig" øl. Bortsett fra at hvis det skjer på flasken blir det spennende bomber etter 2-4 dager.
.
Jeg har selv en gang prøvd å fordampe vekk alkohol, og resultatet ble ganske dårlig. Altså, så og si alkoholfritt, men smaken var pyton. Smakte vørterøl.
Hadde jeg prøvd på lav abv øl igjen nå, så ville jeg gått for veldig lav OG og maksimere fylde og smak.
Jeg tappet så forsiktig jeg kunne i en kjele og skrudde opp tempen og holdt den på 82 grader. Smakte senere, og det var ikke bra. Prosessen kunne selvsag vært gjort mye bedre, men smaken var vørterøl.
Jeg tappet så forsiktig jeg kunne i en kjele og skrudde opp tempen og holdt den på 82 grader. Smakte senere, og det var ikke bra. Prosessen kunne selvsag vært gjort mye bedre, men smaken var vørterøl.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.