Det nærmer seg humlehøst.
For fem år siden kjøpte jeg noen rotskudd av cascade fra Kent, UK. Disse trivdes svært godt i den solfylte hagen vår, og de siste tre årene har planten gitt avlinger på pluss/minus 750 gram ferdig tørket humle. Aromaen er ikke fullt så heftig som cascade fra kontinentet, og alfasyreinnholdet er litt bingo, men for dem som ønsker å brygge med kortreiste råvarer, er dette en fin mulighet. Egner seg nok best som bitterhumle, men har brukt den i single hop-varianter også.
Uansett: Fort tiden har jeg bryggepause, og jeg har dermed ingen planer om å bruke årets humle selv. Derfor skjærer jeg ned, og gir bort, hele planten til dem som er interesserte. Det betyr at du selv må plukke av konglene, tørke dem og evt. vakuumere for lagring dersom de ikke brukes med en gang. Humla høstes i slutten av september/begynnelsen av oktober, men jeg vil gjerne dele kontaktinfo med noen som er interesserte allerede nå, så gir jeg beskjed når konglene er modne og klare for henting.
Humlehagen er på Høyenhall i Oslo. En smaksprøve av resultatet blir verdsatt.
For fem år siden kjøpte jeg noen rotskudd av cascade fra Kent, UK. Disse trivdes svært godt i den solfylte hagen vår, og de siste tre årene har planten gitt avlinger på pluss/minus 750 gram ferdig tørket humle. Aromaen er ikke fullt så heftig som cascade fra kontinentet, og alfasyreinnholdet er litt bingo, men for dem som ønsker å brygge med kortreiste råvarer, er dette en fin mulighet. Egner seg nok best som bitterhumle, men har brukt den i single hop-varianter også.
Uansett: Fort tiden har jeg bryggepause, og jeg har dermed ingen planer om å bruke årets humle selv. Derfor skjærer jeg ned, og gir bort, hele planten til dem som er interesserte. Det betyr at du selv må plukke av konglene, tørke dem og evt. vakuumere for lagring dersom de ikke brukes med en gang. Humla høstes i slutten av september/begynnelsen av oktober, men jeg vil gjerne dele kontaktinfo med noen som er interesserte allerede nå, så gir jeg beskjed når konglene er modne og klare for henting.
Humlehagen er på Høyenhall i Oslo. En smaksprøve av resultatet blir verdsatt.