fersking som vil prøve seg på allgrain

Hei, har laget 3ekstrakt brygg med forskjellig resultat, siste var en belgisk wit fra bryggselv.no. den smakte bra etter lagring en stund..
Skal nå igang med American Pale Ale ''ølsett'' fra bryggselv...
Men føler at jeg nå er moden for å prøve allgrain..

Noen som har en oppskrift å  anbefale for en førstegangs allgrain brygger?
hadde vert artig å prøve å lage en APA å smake forskjellen på allgrain og ølsettbrygget

Fyr Løs med oppskrifter som er dømt til å lykkes..
 
En god slager kan være 95% pale og 5% lys krystall. Humlet med f.eks cascade. OG rundt 1050 og 35-40IBU ville jeg kunne likt å lage :)
 
Foreksempel noe som dette. Avhenger selvfølgelig noe av oppsett, men det er en vei å sikte.

Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1054
FG:
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 17 EBC (Amber)
Bitterness: 40 IBU
BU/GU: 0.74

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 4500 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 250 g

Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.

Hops
Centennial 10% alpha 20 g 60 minutes
Centennial 10% alpha 30 g 15 minutes
Centennial 10% alpha 30 g 1 minutes
Centennial 10% alpha 20 g dry hopped

Fermentation
Yeast: Unspecified

Comments:
 
Første allgrain for meg var Amerikansk Pale Ale Allgrain sett fra Bryggselv, gikk helt supert med medfølgende bruksanvisning.
Følger med nok ferskt gjær så du slipper å lage starter.
Deretter ble det å lete frem oppskrifter og veie opp diverse humle osv.
Benyttet meg da av fremgangsmåten godt illustrert på deres hjemmeside beskrevet for nettopp den og familiære oppskrifter.
 
aakvik skrev:
Første allgrain for meg var Amerikansk Pale Ale Allgrain sett fra Bryggselv, gikk helt supert med medfølgende bruksanvisning.
Følger med nok ferskt gjær så du slipper å lage starter.
Deretter ble det å lete frem oppskrifter og veie opp diverse humle osv.
Benyttet meg da av fremgangsmåten godt illustrert på deres hjemmeside beskrevet for nettopp den og familiære oppskrifter.

Allgraininstruksjonen deres var det som gjorde at jeg torte prøve. den er finfin!
 
gled deg, det er gøy å gjøre.
og resulatet blir sikkert bra.
allgrain er bare stas
 
Tilbake
Topp