Jeg trenger råd eller forslag om utstyr til kverning av epler for å lage cider.
Årets innhøsting i hagen ble kvernet med en relativt grov kvern fra Bauhaus (http://www.bauhaus.no/fruktmolle-kvern-7-l-green-it.html). En typisk fruktkvern som kvernet eplene til en slags grov mos. Noe ble finmost som grov potetmos, men mesteparten av bitene var i 1cm eller større.
Etter pressing satt jeg igjen med beskjedne 6 liter fra rundt 25kg epler. Pressa må nok ta mye skyld, men føler likevel at jeg kan hente inn mye på å finknuse eplene til en slags grøt framfor den grovkvernede massen jeg satt igjen med i går.. Det burde kreve langt lavere trykk for å presse safta ut av en 1mm bit vs en 3cm bit.
Spørsmålet blir da, hva slags utstyr kan ta grovknuste epler og mose det til en passe grov grøt? Blender fungerer ikke, siden de gjerne må ha en del væske i bunnen for å få sleng på sakene.
Årets innhøsting i hagen ble kvernet med en relativt grov kvern fra Bauhaus (http://www.bauhaus.no/fruktmolle-kvern-7-l-green-it.html). En typisk fruktkvern som kvernet eplene til en slags grov mos. Noe ble finmost som grov potetmos, men mesteparten av bitene var i 1cm eller større.
Etter pressing satt jeg igjen med beskjedne 6 liter fra rundt 25kg epler. Pressa må nok ta mye skyld, men føler likevel at jeg kan hente inn mye på å finknuse eplene til en slags grøt framfor den grovkvernede massen jeg satt igjen med i går.. Det burde kreve langt lavere trykk for å presse safta ut av en 1mm bit vs en 3cm bit.
Spørsmålet blir da, hva slags utstyr kan ta grovknuste epler og mose det til en passe grov grøt? Blender fungerer ikke, siden de gjerne må ha en del væske i bunnen for å få sleng på sakene.