(Fin)kverning av epler til cider

Jeg trenger råd eller forslag om utstyr til kverning av epler for å lage cider.

Årets innhøsting i hagen ble kvernet med en relativt grov kvern fra Bauhaus (http://www.bauhaus.no/fruktmolle-kvern-7-l-green-it.html). En typisk fruktkvern som kvernet eplene til en slags grov mos. Noe ble finmost som grov potetmos, men mesteparten av bitene var i 1cm eller større.

Etter pressing satt jeg igjen med beskjedne 6 liter fra rundt 25kg epler. Pressa må nok ta mye skyld, men føler likevel at jeg kan hente inn mye på å finknuse eplene til en slags grøt framfor den grovkvernede massen jeg satt igjen med i går.. Det burde kreve langt lavere trykk for å presse safta ut av en 1mm bit vs en 3cm bit.

Spørsmålet blir da, hva slags utstyr kan ta grovknuste epler og mose det til en passe grov grøt? Blender fungerer ikke, siden de gjerne må ha en del væske i bunnen for å få sleng på sakene.
 
Jeg trenger råd eller forslag om utstyr til kverning av epler for å lage cider.

Årets innhøsting i hagen ble kvernet med en relativt grov kvern fra Bauhaus (http://www.bauhaus.no/fruktmolle-kvern-7-l-green-it.html). En typisk fruktkvern som kvernet eplene til en slags grov mos. Noe ble finmost som grov potetmos, men mesteparten av bitene var i 1cm eller større.

Etter pressing satt jeg igjen med beskjedne 6 liter fra rundt 25kg epler. Pressa må nok ta mye skyld, men føler likevel at jeg kan hente inn mye på å finknuse eplene til en slags grøt framfor den grovkvernede massen jeg satt igjen med i går.. Det burde kreve langt lavere trykk for å presse safta ut av en 1mm bit vs en 3cm bit.

Spørsmålet blir da, hva slags utstyr kan ta grovknuste epler og mose det til en passe grov grøt? Blender fungerer ikke, siden de gjerne må ha en del væske i bunnen for å få sleng på sakene.
Saftsentrifuge?
 
Kva slags presse brukar du?
Kverningen høyrest litt grov ut kansje. Og, kva slags epler?

Det er litt tidleg enda for dei vanlege sortane her på vestlander iallefall, sjølv om det ser ut som det kan bli tidleg i år

Eg brukar slik til kverning: http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/no/fruktkvern-elektrisk-319p.html
og ei slik presse: http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/no/vannpresse-med-pressesekk-308p.html

Når epla er nyplukka får ein ut ca 8-10l per kasse (vanlege gamle trekassar på ca 15kg) alt etter sort og størrelse.
 
Jeg bruker også en juicer (fra Phillips) når jeg lager cider. Det tar litt tid, men fungerer overraskende bra. Før brukte jeg en foodprocessor for kverning av eplene og deretter en hjemmelaget hydraulisk presse, men nå bruker jeg altså kun juiceren. Produserer 50 liter hver høst med denne.
 
Tilbake
Topp