Flaked corn

Hei
Skal brygge et øl som inneholder en del flaked corn.
Har kjøpt flaked corn fra petit.
Skal denne kvernes?
Skal den kokes før den brukes i mesken?
Eller skal jeg bruke den som den er?

Samme lurer jeg på med Flaked rice....

Hans Erik
 
Skal selv brygge med flaked corn søndag, leser at noe legger den i bløt 1 døgn i forveien.
Er usikker hva jeg gjør, men kanskje smart å kværne slik at man unngår å tette malt røret som jeg bruker.
 
Jeg legger alltid den på toppen av mesken ukvernet. Denne er allerede "knust" (klemt flat) og har nok overflate til å gi smak. Funker for meg i alle fall:)
 
Hei igjen.
Takk for svar. Jeg gikk for en mellomting. Knuste 2/3 av flaked corn og all flaked rice. Dvs den ble knapt rørt av kvernen, men ble med igjennom en runde hvertfall. Resten av flaked corn blandet jeg godt inn med resten av malten. For at d skulle være noen "store" biter her og der for flow i meskingen. Har speidel. Resultatet ble bra, OG på 1.069 og d var d som beersmith forutså.
Hans Erik
 
Tilbake
Topp