Jørn Hammerud skrev:Og husk at når carbonation-kalkulatoren spør etter ølets temperatur, betyr det hva ølets maks-temperatur har vært under gjæringen, ikke hvilken temperatur ølet er ved når du flasker det.
Ørnegård skrev:Jørn Hammerud skrev:Og husk at når carbonation-kalkulatoren spør etter ølets temperatur, betyr det hva ølets maks-temperatur har vært under gjæringen, ikke hvilken temperatur ølet er ved når du flasker det.
Interessant! Betyr dette at den ekstra CO₂'en som bindes i ølet ved lave temperaturer ikke "forsvinner" fra ølet når temperaturen økes igjen?
Har alltid tenkt at en må oppgi temperatur på ølet når det tappes ...
Ørnegård skrev:Jørn Hammerud skrev:Og husk at når carbonation-kalkulatoren spør etter ølets temperatur, betyr det hva ølets maks-temperatur har vært under gjæringen, ikke hvilken temperatur ølet er ved når du flasker det.
Interessant! Betyr dette at den ekstra CO₂'en som bindes i ølet ved lave temperaturer ikke "forsvinner" fra ølet når temperaturen økes igjen?
Har alltid tenkt at en må oppgi temperatur på ølet når det tappes ...
fmandal skrev:Ørnegård skrev:Jørn Hammerud skrev:Og husk at når carbonation-kalkulatoren spør etter ølets temperatur, betyr det hva ølets maks-temperatur har vært under gjæringen, ikke hvilken temperatur ølet er ved når du flasker det.
Interessant! Betyr dette at den ekstra CO₂'en som bindes i ølet ved lave temperaturer ikke "forsvinner" fra ølet når temperaturen økes igjen?
Har alltid tenkt at en må oppgi temperatur på ølet når det tappes ...
Nei - den andre veien. CO₂ som forsvinner ved høyeste temperatur kommer ikke tilbake når du senker temperaturen igjen.
Jørn Hammerud skrev:Ørnegård skrev:Jørn Hammerud skrev:Og husk at når carbonation-kalkulatoren spør etter ølets temperatur, betyr det hva ølets maks-temperatur har vært under gjæringen, ikke hvilken temperatur ølet er ved når du flasker det.
Interessant! Betyr dette at den ekstra CO₂'en som bindes i ølet ved lave temperaturer ikke "forsvinner" fra ølet når temperaturen økes igjen?
Har alltid tenkt at en må oppgi temperatur på ølet når det tappes ...
Ja, det er i hvert fall det jeg har fått med meg. Et kjapt søk ga meg denne tråden:
http://www.homebrewtalk.com/f39/beer-temperature-bottling-carbonation-calculator-331494/
Les posten til Yooper.
fmandal skrev:Ørnegård skrev:Interessant! Betyr dette at den ekstra CO₂'en som bindes i ølet ved lave temperaturer ikke "forsvinner" fra ølet når temperaturen økes igjen?
Har alltid tenkt at en må oppgi temperatur på ølet når det tappes ...
Nei - den andre veien. CO₂ som forsvinner ved høyeste temperatur kommer ikke tilbake når du senker temperaturen igjen.