Jeg kan hvertfall anbefale å merke av de siste par/tre/fire flaskene som tappes. Det er opptil flere ulike rare ting som kan skje mot slutten av flasking, og disse siste flaskene egner seg derfor bra til å bli test-åpnet litt underveis i karbonering osv. Men det aller siste grumset i karet bør kanskje ikke flaskes uansett da. (Jeg merker også av de første to)
Noen av tingene som kan skje på slutten:
-Sukkerlaken kan ha blitt liggende med høy konsentrasjon på bunnen, da blir det farlig i de siste flaskene.
-De siste flaskene er mer utsatt for infeksjon, rett og slett fordi luft/støv/dritt har fått mer tid til å lure seg borti overflaten av ølet som flaskes. Når da overflaten kommer ned mot tappekranen er det dessuten typisk at ølet blir litt virvlet sammen i tillegg, hvertfall hvis man bikker litt på karet for å få med siste rest.
-Generelt grums og humlerester + dritt blir også liggende nedi bånn.
Har aldri hatt bomber, men har altså opplevd at de siste flaskene har vært geysir, eller bare skummet over, men at alle de andre flaskene har vært helt fine. Da er man ganske glad at de er merket av og ikke befinner seg midt i en kasse!