1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Flasker til NM i hjemmebrygging

En tråd i 'NM i hjemmebrygging' startet av Per Christian, 14 Mar 2011.

 1. Per Christian

  Per Christian
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hei!
  Kom til å finlese reglene knyttet til flasker. Hadde fått med meg at det var 0,33 flasker som skulle brukes og har tappet på dette. Men så etterpå at det skulle være en bestemt type. Hvor viktig er det at det er nettopp denne flasken og at den pantbare utgaven. Er det ok med en annen type. Har tappet på den litt slankere 0,33 flaska som blant Annet Små Vesner bruker til sine brygg. Alternativet er jo å tappe over og det er vel ikke anbefalt nå som karboneringen er ferdig. I tillegg må man jo kjøpe at antall Rignes øl for å få flaskene og det er ærlig talt ikke noe øl man kjøper for å drikke.
  mvh
  Per Chr

  Beklager mange like innlegg her. Fikk en server feil melding ved publiseringer og har forsøkt å legge inn flere ganger. Hvordan får jeg slettet innlegg?

  Per chr
   
 2. Eduard

  Eduard
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Dommerkomitéen har i samråd med styret bestemt seg for å innskrenke muligheten til å delta med 'avvikende' flasker betraktelig. Det vil si at dersom du vil delta med ølet ditt så bør det tappes om til standardflasker. Dette henger sammen med at avvikende flasker har en høyere gjenkjennelsesfaktor, samtidig som at avvikende flasker er vanskelige å håndtere for dommerkomitéen som skal ta seg av hundrevis av flasker.

  Som tips angående overtapping: kjøl ølet ned skikkelig og unngå å slå inn luft i ølet. Evt så kan du bruke bittelitt karboneringssukker for å kompensere for kullsyretapet og for å kvitte seg med oksygen som finnes i luften over øloverflaten. Forøvrig så finnes det også annet øl å få i standardflasker som kanskje er mer tiltalende? ;)
   
 3. neslekkim

  neslekkim
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Hm, hva skulle det være?
  For å ikke slite så mye med det, så er det vel greit å kjøpe en sixpack munkholm eller tilsvarende, det er vel riktige flasker?
   
 4. Berntsen

  Berntsen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Jeg kjøper tomflasker på den lokale butikken.
  Koster bare ei krone pr stk  ;D

  Mvh Knut
   
 5. jikvig

  jikvig
  Expand Collapse
  Dommer

  Bosted:
  Oslo
  Same here. Ikke vits i å kjøpe noe du ikke liker, bortkastet tid/penger det...
   
 6. tomv

  tomv
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Gjøvik
  hva er så ille med ringnes?
  jeg er ikke lei meg for å kjøpe fulle ringnes flasker på butikken..
  syns det er en veldig god pilsner jeg. mener at den bedre enn det meste av butikk/billig pilsner av det jeg har smakt (ikke bare i norge)
   
 7. Serigs™

  Serigs™
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Ålesund
  Man kan jo gå for diverse bayer eller bok-øl. Fryden eller Aas f.eks. Gode smaker, og bortimot glemt norsk øl-kultur. Ellers så har vi jo Lufthansa (Hansa lettøl)
   
 8. OyvindEG

  OyvindEG
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Bærum
  Eller vørterøl.
   
 9. P-I Knutsen

  P-I Knutsen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  "Flaskene må være standard, brune ølflasker på 0,33 liter av den pantbare typen som brukes av norske industribryggerier."

  Sliter litt nå, har meldt på 3 ulike brygg - alle er flasket for lenge siden. Bare en av dem har "bjørnunge" typen, de to andre har de avlange slanke grønne 0.33 flaskene som blant annet Grans bruker til sine øl. Disse er ikke mulig å benytte om jeg forstår rett?

  Er veldig usikker på resultatet av å helle de over på riktige flasker, den ene er en Imperial Stout som har sått snart 1 år - den andre en IPA fra i høst. Noen synspunkter?
   
 10. Tom Young

  Tom Young
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Nei, det vil nok ikke bli gjort noen unntak fra denne regelen i år. Se rådene over i denne tråden for hvordan helle over på riktige flasker.
   
 11. P-I Knutsen

  P-I Knutsen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Etter mye styr og plunder har nå flaskene skiftet farge og form fra grønn og slank til brun og trinn...

  Så får vi se hvordan dette går, den tykkflytende Imperial Stout'en var enklere med lite kullsyre - IPA'en var mer vrien og måtte etterfylles flere ganger for å ikke får for stor "head space".

  Så får vi se...
   

Del denne siden