geir_va
Norbrygg-medlem
Hei,
Håper det noen som kan svare på følgende: Dersom et øl slutter å gjære med en litt høy FG pga. det ikke er mer gjærbart sukker igjen, og en da tilsetter primingsukker og flasker dette ølet, vil det da begynne å gjære igjen på primingsukkeret etter flasking, slik at det bygger seg opp CO2 ?
F.eks hvis forventet FG er 10° og ølet stopper på 15-16°, og en så tilsetter 6gram sukker per liter ved flasking, vil dette ølet da gå ned igjen til de 15-16° det hadde før priming sukkeret ble tilsatt?
Med hilsen
Geir Valsvik
Håper det noen som kan svare på følgende: Dersom et øl slutter å gjære med en litt høy FG pga. det ikke er mer gjærbart sukker igjen, og en da tilsetter primingsukker og flasker dette ølet, vil det da begynne å gjære igjen på primingsukkeret etter flasking, slik at det bygger seg opp CO2 ?
F.eks hvis forventet FG er 10° og ølet stopper på 15-16°, og en så tilsetter 6gram sukker per liter ved flasking, vil dette ølet da gå ned igjen til de 15-16° det hadde før priming sukkeret ble tilsatt?
Med hilsen
Geir Valsvik