Har lest meg opp på forumet på de fleste emnene (har fersk i "gamet"), men har ikke flasking og omstikking helt klar for meg.
Mine to første brygg er nå, forlengst, klar for flasking. Jeg har gjæringsdunker med tappekran.
- Bør jeg bruke hvert for å unngå få med så mye bunnfall? Eller holder det å bruke tappekranen?
- Er det en fordel å la det renne forsiktig, eventuelt i slange for å unngå oksygen i ølet?
Jeg har ventet på en korkmaskin, så brygget har nå stått i over 3 uker. Er litt redd for at jeg skal få problemer med karbonisering siden det har stått så lenge, egenvekt målt til 1,010. Kan man eventuelt lage til en liten del spraymalt/gjær som man tilsetter ølet før flasking?
Mine to første brygg er nå, forlengst, klar for flasking. Jeg har gjæringsdunker med tappekran.
- Bør jeg bruke hvert for å unngå få med så mye bunnfall? Eller holder det å bruke tappekranen?
- Er det en fordel å la det renne forsiktig, eventuelt i slange for å unngå oksygen i ølet?
Jeg har ventet på en korkmaskin, så brygget har nå stått i over 3 uker. Er litt redd for at jeg skal få problemer med karbonisering siden det har stått så lenge, egenvekt målt til 1,010. Kan man eventuelt lage til en liten del spraymalt/gjær som man tilsetter ølet før flasking?