Så en video av noen som brukte beergun til å flushe flaskene med co2 før de fyllte de med flaskefyller fra omstikkingskar. Er det noe folk flest gjør, og har det noe for seg?
jeg har flushet endel flasker med soda stream mens jeg tapper.. er overbevist om at det gjorde en god del med holdbarheten på ipa´ne mine.. men så gjorde jeg mange andre grep i tillegg, som feks. å droppe omstikking.
Vi har vurdert det siden dette gjelder en IPA med nesten 1kg humle totalt og ingen fat som er ledig. Har også tenkte slik du sier uten omstikking for å eksponere ølet for minst mulig oksygen. Har også tenkt å coldcrashe.
Teorien min var at man klarte å minimere o2 akkurat i det flaskefylleren begynner å splashe i bunn.. det hjalp en god del, men kan selvfølgelig være den berømte ingrediensen, placebo
Du vil utvilsomt ha lavere % O2 under fylling. Jeg fyller alltid helt max, og da er flaska tom for både O2 og CO2. Når jeg løfter flaskefylleren ut, fylles ren luft på og eventuelle positive virkninger av flush er borte...
Med mottrykksfylleren flusher jeg både før fylling, og etter. Bare fordi det er enkelt...
Unntaket er om det er CO2 skum i tuten
Du vil utvilsomt ha lavere % O2 under fylling. Jeg fyller alltid helt max, og da er flaska tom for både O2 og CO2. Når jeg løfter flaskefylleren ut, fylles ren luft på og eventuelle positive virkninger av flush er borte...
Jeg lener meg mot at alle monner drar derfor så gjør jeg følgende for å minimere oksygen tilgangen;
1. CC med CO2 fylt flexibel bag koblet på gjærlåsen (eller rett i lokket)
2. Ingen omstikk
3. Tapper på fat med lukket system, dvs CO2 fyllt fat og CO2 etterfylling i gjæringskaret (enten fra fatet eller CO2 flasken)
4. Flaskefylling med mottrykksfyller, purger flasken med Co2 før fylling, og fyller helt opp. Smeller korka på når skummet nærmer seg tuten. Purgingen medfører også mindre lufteksponering i fylleprosessen.
Disse tiltakene har definitivt gitt meg bedre humlevarighet og bedret aroma/smak på alle øl og da spesielt IPAen
Jeg likte teorien msevland hadde i annen tråd om korking at det var lurt å la korkene ligge løst på flasken en stund. Dersom ølet er coldcrashet avgir det CO2 når det blir varmere og fortrenger evt O2. Dette eliminerer ikke O2 kontakt ved selve fyllingen, men det må jo være en liten andel av ølet som blir O2 eksponert ved fylling fra bunn, eller tar jeg feil?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.