RayOlav
Norbrygg-medlem
Hei,
Brygget en brun porter i går. Siktet meg inn på en OG på 1,052. og ifølge beersmith skulle jeg da ha en pre-boil gravity på 1,042.
Da jeg målte pre-boil hadde jeg en SG på 1,047 (refraktometer), og tenkte jeg bare hadde litt høyere effektivitet en vanlig.
Men da jeg hadde kokt ferdig, kjølt og fått vørteren i gjæringskaret, målte jeg OG til 1,053.
Jeg gjorde ikke noen justeringer med tanke på humle, så fornøyd med å treffe ca. det jeg siktet meg inn på. Men har jeg for dårlig boil-off? 1,047-1,053 på 60 min. kok?
Mvh Raymond
Brygget en brun porter i går. Siktet meg inn på en OG på 1,052. og ifølge beersmith skulle jeg da ha en pre-boil gravity på 1,042.
Da jeg målte pre-boil hadde jeg en SG på 1,047 (refraktometer), og tenkte jeg bare hadde litt høyere effektivitet en vanlig.
Men da jeg hadde kokt ferdig, kjølt og fått vørteren i gjæringskaret, målte jeg OG til 1,053.
Jeg gjorde ikke noen justeringer med tanke på humle, så fornøyd med å treffe ca. det jeg siktet meg inn på. Men har jeg for dårlig boil-off? 1,047-1,053 på 60 min. kok?
Mvh Raymond