Heisan!
Satte 17/4 en kølsch (Wannabe kølsch) og fikk altfor høy mesketemp. Lå rundt 70 grader. OG havnet ganske nøyaktig på 1.049. Tilsatte gjæren, 2 poser med US-05, etter febrilsk risting av gjæringskar. US-05 ble benyttet da den lokale bestyreren ikke hadde kølsch-gjær inne på lager.
Nå har dunken stått og gjæret rundt 16-17 grader i snart 14 dager. Måler Brix til 7,2-7,4, noe som skulle tilsi en SG på 1.021'ish. Der har den ligget i de siste dagene.
Vørteren smaker faktisk veldig godt, kanskje litt søtt... Hva burde jeg gjøre? Skal jeg la det være? Heve temp?
Litt redd for flaskebomber
Satte 17/4 en kølsch (Wannabe kølsch) og fikk altfor høy mesketemp. Lå rundt 70 grader. OG havnet ganske nøyaktig på 1.049. Tilsatte gjæren, 2 poser med US-05, etter febrilsk risting av gjæringskar. US-05 ble benyttet da den lokale bestyreren ikke hadde kølsch-gjær inne på lager.
Nå har dunken stått og gjæret rundt 16-17 grader i snart 14 dager. Måler Brix til 7,2-7,4, noe som skulle tilsi en SG på 1.021'ish. Der har den ligget i de siste dagene.
Vørteren smaker faktisk veldig godt, kanskje litt søtt... Hva burde jeg gjøre? Skal jeg la det være? Heve temp?
Litt redd for flaskebomber