Heisann godtfolk
Jeg har brygget noen batcher nå, og lurer på hva som er fordeler/ulemper med høy temp under gjæring.
Bruker en pakke tørrgjær pr gjæringskar. Står lagret på ca 20-22 grader. (stort sett anbefalt å gjære på 18-22 grader på de oppskriftene jeg har brukt..)
Ender som regel opp på for høy FG.
Kan det være pga den høye tempen?
Mesker og koker på en 50l kjele.
Har det noe å si at vørteren ikke blir fordelt 50-50 på gjæringskarene?
Ender som regel opp på samme FG på begge karene.
Jeg har brygget noen batcher nå, og lurer på hva som er fordeler/ulemper med høy temp under gjæring.
Bruker en pakke tørrgjær pr gjæringskar. Står lagret på ca 20-22 grader. (stort sett anbefalt å gjære på 18-22 grader på de oppskriftene jeg har brukt..)
Ender som regel opp på for høy FG.
Kan det være pga den høye tempen?
Mesker og koker på en 50l kjele.
Har det noe å si at vørteren ikke blir fordelt 50-50 på gjæringskarene?
Ender som regel opp på samme FG på begge karene.
Sist redigert: