For høy temp under gjering?

Heisann godtfolk
Jeg har brygget noen batcher nå, og lurer på hva som er fordeler/ulemper med høy temp under gjæring.
Bruker en pakke tørrgjær pr gjæringskar. Står lagret på ca 20-22 grader. (stort sett anbefalt å gjære på 18-22 grader på de oppskriftene jeg har brukt..)
Ender som regel opp på for høy FG.

Kan det være pga den høye tempen?

Mesker og koker på en 50l kjele.
Har det noe å si at vørteren ikke blir fordelt 50-50 på gjæringskarene?
Ender som regel opp på samme FG på begge karene.
 
Sist redigert:
Anbefaler å lese artikkelen "Bryt 1020-grensen" her på Norbrygg, etter at du har blitt medlem (kun for medlemmer) :)
 
Hvis du gjærer med romtemperatur på 22 grader, er du ute å kjøre. Jeg ville uansett ligget lavere om jeg hadde kunnet, i alle fall begynt mye lavere (høyst 18). 22 grader er ei grense for meg; det har gått greit om jeg så vidt har gått opp dit, men har jeg tippet over, har jeg fått utrivelige saker ut av det - særlig fusel - med de alegjærene jeg har brukt.
 
Tilbake
Topp