for mye gjær?

Jeg har ikke kommet så langt at jeg regner på gjærmengde, men jeg brygger bare 10l om gangen, så herr internett fortalte meg at en pakke tørrgjær holder.

Men en gang da jeg skulle brygge, så virka ikke gjæren. Derfor safer jeg nå hvær gang og lager en starter.

Det jeg lurer på er som i topicen.
Er det mulig å få for mye gjær? (innen rimlighetens grenser selvfølgelig)
 
Ja, det er mulig å få for mye gjær. Anbefaler å holde deg ca. til det som anbefales. Et eksempel der det blir for mye gjær er når gjæren gjenbrukes og man heller ny vørter på gjærkaka. Vi har prøvd det en gang med dårlig resultet.

Dersom det var tørrgjær som ikke virket så var det vel en batch fra en eller annen produsent med feil på (husker det vagt). Noe slikt kan være grunnen til at den ikke virket.

Det er heller ikke anbefalt å sette starter på tørrgjær.
 
Du kan bruke en god del for mye uten at det nødvendigvis blir problemer. Det er i alle fall mindre problematisk å bruke for mye enn å bruke for lite.
 
Tilbake
Topp