1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

For mye og for lite lufting...

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Erling O, 4 Nov 2014.

  1. Erling O

    Erling O
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandefjord
    Hvorfor er det så viktig med god lufting / tilsetting av luft ved oppstart av gjæringsprosessen, mens det er (minst) like viktig å unngå lufting ved omstikking og tapping?
     
  2. Lars'ern

    Lars'ern
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Gjæren trenger mye oksygen i startfasen for å kunne formere seg og bli sterk nok til å gjære ut ølet. Alt oksygen i vørter blir forbrukt i denne startfasen, første dag/timer? Ny tilførsel av luft etter dette stadiet kan føre til oksidering og mulig usmak av ølet og må unngåes.
     
  3. Erling O

    Erling O
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandefjord
    Takk for svar, - dette virker logisk. :D
     
  4. Lars'ern

    Lars'ern
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  5. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
  6. Erling O

    Erling O
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandefjord
    Veldig informativ og god lesing, takk for den til både Larsern og glennrlieo_O
     
  7. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad

Del denne siden