For rolig gjæring?

Forvirret

Norbrygg-medlem
Satte en IPA for fire og en halv uke.
25l, OG 1,060 temp 18C i rommet. 2 pakker US-05 rehydrert. Mesket 66/67C
Den gikk opp til 21C etter et par dager og ned til 19C etter ytterligere to dager.
Skrudde tempen opp til 21C og det har den vært siden.
Målte SG til 1,019 etter tre uker og målt i dag 1,012.
Den putrer og går fortsatt selv om aktiviteten ( i gjærlåsen ) er mindre.

Bør jeg snart foreta meg noe, øke temperaturen eller?

Mvh
 
Du bør måle gravity over flere dager. Står den stille, er den ferdig. Plopping i gjærlåsen kan være CO2 som unnslipper. Eller noe annet.

Edit: Dersom den ikke er ferdig, kan du jo øke tempen, som du foreslår.
 
Gi den en rolig risting så kan det godt hende at det slutter å klukke i låsen. Kan godt være co2 som lekker ut bare.

Fire uker med s 05 på den tempen høres bombesikkert ferdig ut. 

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Den har jo gått fra 1,019 til 1,012 siste halvannen uke.
Tror ikke den er ferdig så prøver først å sette temperaturen opp mot 24C.
Gjør jeg ikke noe blir den vel stående i ca 6 uker og det er kanskje ikke bra?
 
Jeg låner litt av tråden. Har også for rolig gjæring- eller plopping i gjærlåsen. Laget en Blonde på søndag som nå har stoppet å ploppe. For meg føles det da ut som den stoppet opp med gjæringen. De første dagene var det hektisk aktivitet i karet. Gjær Safale/ Fermentis T58. Brygget står i ca 20 grader.
SG var 1,080(litt usikker måling) OG ble 1,062. Dette var kanskje litt uheldig?
Kan jeg redde dette?
 
Ikke bruk bobling i gjærlåsen som indikasjon på aktivitet/ fravær av aktivitet. Inspiser ølet, se om det er skum på toppen og ta eventuelt en måling. Det er HELT normalt at aktiviteten dabber av etter et par dager. Den kraftigste delen av stormgjæringen er antakelig over og alt er såre vel.
 
Beroligende å lese Gahr. Sjekket nå. Det er fint skum på toppen. Da kan jeg sove godt. :skitbra:
 
Forvirret skrev:
Den har jo gått fra 1,019 til 1,012 siste halvannen uke.
Tror ikke den er ferdig så prøver først å sette temperaturen opp mot 24C.
Gjør jeg ikke noe blir den vel stående i ca 6 uker og det er kanskje ikke bra?

Det klarte jeg å overse i posten din. Det var langtekkelig.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Ja den er langtekkelig.
Har i løpet av den siste uken kommet ned til mellom 1,010 og 1,011.
Tror det snart må være på tide å få den over på flasker nå.
Det bilr da seks uker i samme gjæringsbøtte og det er kanskje lenge nok.

Siden den har gått så tregt, bør jeg tilsette ny gjær ved karbonering?
Hva med en halv pakke Safbrew F2?
25 liter var forresten feil. Tror ikke det blir mere enn 21 liter.
 
Tilbake
Topp