[Det kan sjølvsagt være at ølet hadde blitt bedre ved lagring. Det fikk berre to veker etter ferdig gjæring.
Eg har ei flaske igjen som eg har lova min bror på søndag når vi skal brygge. Eg får smake ekstra godt på den.
[/quote]
Våre mørke øl har nesten alltid en vannaktig og lett mettalisk smak rett etter karbonering, samt en litt rå gjærsmak med innslag av eplekart. Det er mulig det er noe i oppsettet vårt som forårsaker dette, men etter 1-2 mnd på flaske (gjerne 3-4 mnd) blir smaken harmonisk, fyldig og frisk, stort sett fri for usmaker som vi er i stand til å finne i alle fall. Støtter forøvrig innspilllene om lavere gjæringstemperatur, men 67 grader mesking burde gi nok fylde.
Eg har ei flaske igjen som eg har lova min bror på søndag når vi skal brygge. Eg får smake ekstra godt på den.
[/quote]
Våre mørke øl har nesten alltid en vannaktig og lett mettalisk smak rett etter karbonering, samt en litt rå gjærsmak med innslag av eplekart. Det er mulig det er noe i oppsettet vårt som forårsaker dette, men etter 1-2 mnd på flaske (gjerne 3-4 mnd) blir smaken harmonisk, fyldig og frisk, stort sett fri for usmaker som vi er i stand til å finne i alle fall. Støtter forøvrig innspilllene om lavere gjæringstemperatur, men 67 grader mesking burde gi nok fylde.