Aleksander_B
Dommer
Sitter å tukler litt med en oppskrift på en Kölsch.
Bruker oppskriften som er å finne i "moderne hjemmebrygging", all-grain.
Når jeg bruker beercalc.dk fikk jeg opplyst at brygget ville bli svært lyst, så jeg tilsatt ca 100g caramunich type 1 som jeg tenkte å meske sammen med det hele. Dette får brygget til å få en lyse gul farge, ifølge beercalc, noe som jeg ønsker.
Men, beercalc beregner OG 1.046 og FG1.011.
FG er for høy ifølge beercalc sine standarder.
Hvilke faktorer styrer gjæret til å stanse på 1.011, nå den helst skal ligge på 1,006-08?
Skal forresten bruke WLP029, lager forkultur 2 dager før brygging.
Bruker oppskriften som er å finne i "moderne hjemmebrygging", all-grain.
Når jeg bruker beercalc.dk fikk jeg opplyst at brygget ville bli svært lyst, så jeg tilsatt ca 100g caramunich type 1 som jeg tenkte å meske sammen med det hele. Dette får brygget til å få en lyse gul farge, ifølge beercalc, noe som jeg ønsker.
Men, beercalc beregner OG 1.046 og FG1.011.
FG er for høy ifølge beercalc sine standarder.
Hvilke faktorer styrer gjæret til å stanse på 1.011, nå den helst skal ligge på 1,006-08?
Skal forresten bruke WLP029, lager forkultur 2 dager før brygging.