Hei
Vi brygget en pils for ca 2 mnd siden og satte noe på flaske og resten på kornelius fat.
Konstaterte for noen uker siden at ølet var blitt riktig så bra - testet da noen flasker. Det var både klart og hadde "proff" smak. Ingen uhumskheter der!
Prøvde en ukes tid senere ølet som var satt på fatet og hadde veldig høye forventninger, men ble veldig skuffet da vi kunne konstantere at det hverken var like "rent"/blank eller smakte som ølet på flaske...
Hva gikk galt?
Ølet på fatet var mye mer grumset og smakte mer "hjemmelaget" (søtlig) enn det på flaske.
I motsetning til ølet på fat, så primet vi ølet på flaske for å få kullsyre. Kan dette ha påvirket ølet på flaskene i positiv retning?
Har ikke helt troen på at det kan skyldes infeksjon, da vi var minst like nøye med å desinfisere fatet som flaskene (bruker både stoutrens og chemipro/oxipro).
Fatet er også tett så tror ikke det skyldes oksidering.
Kan det skyldes at sukkeret på flaskene gjorde en ekstra jobb ift gjæren som ikke ble gjort på fatet? Eller trenger rett og slett 19 liter øl lengre tid til modning enn 3 dl på flaske?
Vi brygget en pils for ca 2 mnd siden og satte noe på flaske og resten på kornelius fat.
Konstaterte for noen uker siden at ølet var blitt riktig så bra - testet da noen flasker. Det var både klart og hadde "proff" smak. Ingen uhumskheter der!
Prøvde en ukes tid senere ølet som var satt på fatet og hadde veldig høye forventninger, men ble veldig skuffet da vi kunne konstantere at det hverken var like "rent"/blank eller smakte som ølet på flaske...
Hva gikk galt?
Ølet på fatet var mye mer grumset og smakte mer "hjemmelaget" (søtlig) enn det på flaske.
I motsetning til ølet på fat, så primet vi ølet på flaske for å få kullsyre. Kan dette ha påvirket ølet på flaskene i positiv retning?
Har ikke helt troen på at det kan skyldes infeksjon, da vi var minst like nøye med å desinfisere fatet som flaskene (bruker både stoutrens og chemipro/oxipro).
Fatet er også tett så tror ikke det skyldes oksidering.
Kan det skyldes at sukkeret på flaskene gjorde en ekstra jobb ift gjæren som ikke ble gjort på fatet? Eller trenger rett og slett 19 liter øl lengre tid til modning enn 3 dl på flaske?