Signal
Norbrygg-medlem
Vi er to stykker som planlegger å innrede et bryggelokale. Jeg har brygget en del med ekstrakt og partial mash, men når vi tar steget over i å være to stykker, med bedre plass, så er det naturlig å gå for all-grain.
Mitt spørsmål er hva slags utstyr vi bør gå for? Jeg har et par kjeler (15l og 20l), gjæringskar (3 stk 30l) og et par glassballonger i tillegg til masse småtteri som korkemaskin og humleposer. Han har kjøleskap og kanskje en fryseboks. Jeg tenker i retning av BB60 eller noe hjemmelaget til mesking og en større kjele til koking. Det blir nok ikke større batcher enn ca 20l i begynnelsen, men greit å ha muligheten til å øke til 40-50l. Kan bli en BIAB løsning, men det blir vel ikke så gøy med over 20l? Alt blir på flasker etter gjæring, til vi gå lei og kjøper oss fat, men det får bli til en annen dag. Vi har 16A strøm tilgjengelig.
Det blir nok meg som står for det meste av planlegging og brygging med min kollega som hjelper, i alle fall i begynnelsen. Jeg har et greit grep om konseptet for all-grain brygging, men er ute etter noen greie guider for å komme i gang. Gjerne noe begge to kan forstå. Alt fra koking og utover har jeg gjort, og tabbet meg ut på, noen ganger nå.
Alle tips mottas med takk.
Mitt spørsmål er hva slags utstyr vi bør gå for? Jeg har et par kjeler (15l og 20l), gjæringskar (3 stk 30l) og et par glassballonger i tillegg til masse småtteri som korkemaskin og humleposer. Han har kjøleskap og kanskje en fryseboks. Jeg tenker i retning av BB60 eller noe hjemmelaget til mesking og en større kjele til koking. Det blir nok ikke større batcher enn ca 20l i begynnelsen, men greit å ha muligheten til å øke til 40-50l. Kan bli en BIAB løsning, men det blir vel ikke så gøy med over 20l? Alt blir på flasker etter gjæring, til vi gå lei og kjøper oss fat, men det får bli til en annen dag. Vi har 16A strøm tilgjengelig.
Det blir nok meg som står for det meste av planlegging og brygging med min kollega som hjelper, i alle fall i begynnelsen. Jeg har et greit grep om konseptet for all-grain brygging, men er ute etter noen greie guider for å komme i gang. Gjerne noe begge to kan forstå. Alt fra koking og utover har jeg gjort, og tabbet meg ut på, noen ganger nå.
Alle tips mottas med takk.