Har følgende tilgjengelig:
6.5 kg Pale ale malt.
100g cascade 7.1%
100g cascade 7.7%
1 ltr gjærstarter wlp 001 (stått i ca 3 døgn når den skal pitches)
Gjort noen beregninger selv, men er veldig fersk (brygg#3) så lurer på om det er noen som kunne tatt seg bryet om å se om dette ser greit ut:
Bruker 36 ltrs kjele til mesking og koking....
Est.OG: 1.063
Est. FG: 1.018
Est ABV: 6%
25 liter vann til mesking.
Meske temp: 65 º (har hatt problemer med at de tidligere batchene ikke gjæret skikkelig ut, så nå får jeg heller ligge litt på lavsiden) stoler ikke på glasstermometeret mitt lenger...
Mesketid: 60 min.
Skylling: slik at jeg ender opp med ca: 28,5 liter før kok ( tror jeg har ca 13% som forsvinner i damp)
Koketid:60 min
Batch: 25 liter
Humle:
60 min: 90 g 7.7 %cascade
15 min: 20g 7.1% & 10g 7.7% cascade
5 min: 40 g 7.1%
40 g 7.1% cascade tørrhumles.
IBU: 83 ( blir dette MEGET bittert? Har ikke noe å sammenligne med..)
Innspill/forbedringer mottas med takk!
6.5 kg Pale ale malt.
100g cascade 7.1%
100g cascade 7.7%
1 ltr gjærstarter wlp 001 (stått i ca 3 døgn når den skal pitches)
Gjort noen beregninger selv, men er veldig fersk (brygg#3) så lurer på om det er noen som kunne tatt seg bryet om å se om dette ser greit ut:
Bruker 36 ltrs kjele til mesking og koking....
Est.OG: 1.063
Est. FG: 1.018
Est ABV: 6%
25 liter vann til mesking.
Meske temp: 65 º (har hatt problemer med at de tidligere batchene ikke gjæret skikkelig ut, så nå får jeg heller ligge litt på lavsiden) stoler ikke på glasstermometeret mitt lenger...
Mesketid: 60 min.
Skylling: slik at jeg ender opp med ca: 28,5 liter før kok ( tror jeg har ca 13% som forsvinner i damp)
Koketid:60 min
Batch: 25 liter
Humle:
60 min: 90 g 7.7 %cascade
15 min: 20g 7.1% & 10g 7.7% cascade
5 min: 40 g 7.1%
40 g 7.1% cascade tørrhumles.
IBU: 83 ( blir dette MEGET bittert? Har ikke noe å sammenligne med..)
Innspill/forbedringer mottas med takk!