Hei,
Da har jeg prøvd ut en del maltekstrakt sett, som var skikkelig kjedlig... så no ble det skikkelig investert i utstyr!
Havna på Brewshop og endte opp med "små-ting" :
- BIAB Startsett, kjele, kjøler, rørepinne og meskepose
- Casio 3500W induksjonsvarmer
- Div ledninger, koblinger
Alt av gjærtanker og vaskeutstyr +++ har jeg stående fra før
Så var det da å ta ett steg inn i denne bryggeverden, se på råvarer, hvilken type øl skal man prøve på først, og sikle på mer utstyr som jeg sikkert ender opp med å kjøpe til når det minst passer lommeboka, men pytt, dette er gøy!
Holder til i selveste barteby, norges "navle"!
Så da ble Bakke Brygg og Brewshop de som jeg handla hos
Men!
Da var alt utstyret på plass, nå manglet bare ølet... men hvilket?!
Har hatt en god del "prøvesmaking" både i Dublin og store deler av Tyskland, så bestemte meg for en tysk denne gangen,
Kølsch vell og merke.
Så da ble det enklest mulig kjøpt all grain kit hos Brewshop og bytta ut gjæret "Brewolution Universal Lager Yeast" med en Safale k-97 fra Fermentis.
Da var stor arbeidet med all vaskinga gjort... herre ***** hvor mye vasking det var... og jeg er da ikke nøye, neida, bare ett snev av OCD...
Så nå starter jeg på mitt første skikkelige brygg
Følg gjerne tråden og kom med forslag til annet jeg kunne gjort bedre og tips til neste brygg
-------------------
King Kølsch,
Forventet OG på denne var 1047, og jommen traff jeg ikke midt på spikern og da, Woho!
OG: 1047
------------------
Oppdatering dag 6 m/gjæring:
Da har den fått stått i 6 dager å gjæret på ca 14 grader; ble tipset om å øke tempen ila noen dager, lønner dette seg?
Ble mye skum her(bildet) lurer på om dette er gjæra og humlerester? Forhåpentligvis ingen infeksjon
Blir omstikking snart nå, er veldig spent på å se hvordan dette blir mtp feil bruk av gjær, men krysser fingrene
Da har jeg prøvd ut en del maltekstrakt sett, som var skikkelig kjedlig... så no ble det skikkelig investert i utstyr!
Havna på Brewshop og endte opp med "små-ting" :
- BIAB Startsett, kjele, kjøler, rørepinne og meskepose
- Casio 3500W induksjonsvarmer
- Div ledninger, koblinger
Alt av gjærtanker og vaskeutstyr +++ har jeg stående fra før
Så var det da å ta ett steg inn i denne bryggeverden, se på råvarer, hvilken type øl skal man prøve på først, og sikle på mer utstyr som jeg sikkert ender opp med å kjøpe til når det minst passer lommeboka, men pytt, dette er gøy!
Holder til i selveste barteby, norges "navle"!
Så da ble Bakke Brygg og Brewshop de som jeg handla hos
Men!
Da var alt utstyret på plass, nå manglet bare ølet... men hvilket?!
Har hatt en god del "prøvesmaking" både i Dublin og store deler av Tyskland, så bestemte meg for en tysk denne gangen,
Kølsch vell og merke.
Så da ble det enklest mulig kjøpt all grain kit hos Brewshop og bytta ut gjæret "Brewolution Universal Lager Yeast" med en Safale k-97 fra Fermentis.
Da var stor arbeidet med all vaskinga gjort... herre ***** hvor mye vasking det var... og jeg er da ikke nøye, neida, bare ett snev av OCD...
Så nå starter jeg på mitt første skikkelige brygg
Følg gjerne tråden og kom med forslag til annet jeg kunne gjort bedre og tips til neste brygg
-------------------
King Kølsch,
Forventet OG på denne var 1047, og jommen traff jeg ikke midt på spikern og da, Woho!
OG: 1047
------------------
Oppdatering dag 6 m/gjæring:
Da har den fått stått i 6 dager å gjæret på ca 14 grader; ble tipset om å øke tempen ila noen dager, lønner dette seg?
Ble mye skum her(bildet) lurer på om dette er gjæra og humlerester? Forhåpentligvis ingen infeksjon
Blir omstikking snart nå, er veldig spent på å se hvordan dette blir mtp feil bruk av gjær, men krysser fingrene
Sist redigert: