Første brygg med speidel

Da har jeg fått lånt meg en 50 liters speidel som skal testes i morgen, og da har jeg et par spørsmål.

Den tilbyr jo meget enkelt å stegmeske. Det har jeg ikke gjort før, men med speidelen er det jo bare å programmere inn, og så fikser den resten. Oppskriften jeg skal lage har jeg tidligere laget med 1 steg på 67 grader, 60 min. Er det anbefalt å gjøre noen forandringer på det?

Malten er pale, pils og munchener, stort sett.

Neste sak - desinfisere kranen før tapping over i gjæringsdunk - gjør man det, eller antas det at den er desinfisert gjennom kokingen? Forutsatt at den er rengjort selvsagt. Jobber med den biten nå i kveld... Speidelen hadde en aldri så liten odør når jeg fikk den i hende :(

I tillegg er maltrøret for 20 liters brygg noe bøyd, slik at jeg tror det vil kunne komme malt opp mellom maltør og sil. Skal prøve å bøye litt på den og se om det blir bedre. Regner med pumpen kan stoppe opp hvis det skulle komme noe mengder med malt opp der...
 
Tilbake
Topp