Da har jeg fått lånt meg en 50 liters speidel som skal testes i morgen, og da har jeg et par spørsmål.
Den tilbyr jo meget enkelt å stegmeske. Det har jeg ikke gjort før, men med speidelen er det jo bare å programmere inn, og så fikser den resten. Oppskriften jeg skal lage har jeg tidligere laget med 1 steg på 67 grader, 60 min. Er det anbefalt å gjøre noen forandringer på det?
Malten er pale, pils og munchener, stort sett.
Neste sak - desinfisere kranen før tapping over i gjæringsdunk - gjør man det, eller antas det at den er desinfisert gjennom kokingen? Forutsatt at den er rengjort selvsagt. Jobber med den biten nå i kveld... Speidelen hadde en aldri så liten odør når jeg fikk den i hende
I tillegg er maltrøret for 20 liters brygg noe bøyd, slik at jeg tror det vil kunne komme malt opp mellom maltør og sil. Skal prøve å bøye litt på den og se om det blir bedre. Regner med pumpen kan stoppe opp hvis det skulle komme noe mengder med malt opp der...
Den tilbyr jo meget enkelt å stegmeske. Det har jeg ikke gjort før, men med speidelen er det jo bare å programmere inn, og så fikser den resten. Oppskriften jeg skal lage har jeg tidligere laget med 1 steg på 67 grader, 60 min. Er det anbefalt å gjøre noen forandringer på det?
Malten er pale, pils og munchener, stort sett.
Neste sak - desinfisere kranen før tapping over i gjæringsdunk - gjør man det, eller antas det at den er desinfisert gjennom kokingen? Forutsatt at den er rengjort selvsagt. Jobber med den biten nå i kveld... Speidelen hadde en aldri så liten odør når jeg fikk den i hende
I tillegg er maltrøret for 20 liters brygg noe bøyd, slik at jeg tror det vil kunne komme malt opp mellom maltør og sil. Skal prøve å bøye litt på den og se om det blir bedre. Regner med pumpen kan stoppe opp hvis det skulle komme noe mengder med malt opp der...