Mitt første maltbrygg (Pale Ale) ble satt tll gjæring i går med en OG på 50. Jeg laget en starter på ca 1 liter med White Labs British Ale WLP 005. Brygget er ikke mer enn 15 liter, så det skal være mer enn nok gjær vil jeg anta.
Hvor lenge skal jeg la det stå før flasking? Slik jeg har forstått det skal man for å ha kullsyrekontroll ikke flaske før brygget er helt utgjæret. Deretter tilsetter man sukker for at gjæren skal kunne danne kullsyre i flasken.
Må det tilsettes sukker? Eller kan man flaske ølet før utgjæringen er ferdig og la det gå sin gang?
Hvor lenge må ølet så stå på flaske før drikking?
Hvor lenge skal jeg la det stå før flasking? Slik jeg har forstått det skal man for å ha kullsyrekontroll ikke flaske før brygget er helt utgjæret. Deretter tilsetter man sukker for at gjæren skal kunne danne kullsyre i flasken.
Må det tilsettes sukker? Eller kan man flaske ølet før utgjæringen er ferdig og la det gå sin gang?
Hvor lenge må ølet så stå på flaske før drikking?