Det er mange måter å øke fylden i ølet, feks carapils, havre ... Munich gir sødme og farge, men ikke mye fylde så vidt jeg vet. Dropp Munich-malt, er mitt forslag. Jeg ville ikke vært redd for å gå for kun pale malt og krystall i dette ølet, det er helt vanlig, og mesker og koker du på vanlig vis blir det flott skum som regel. Ølet blir neppe tynt, og havre vil uansett ikke rette opp en "vanndig følelse".
5-10 % krystall er vanlig i APA, mange mener 10 % er i øvre sjikt, 20 % way off, 5 % er kanskje mer vanlig. Det er ikke så vanlig å ha havre i APA.
Mitt råd er å ikke tilsette noe som helst ekstra i denne oppskriften, som gir et *glimrende* øl om det brygges riktig. Men folk er forskjellige og uenige.
PS: det er folk her som har myyyye mer peiling på ølbrygging enn det jeg har. Men jeg har laget et øl som er veldig likt ditt, og det ble dødsbra. Så vet du det.
5-10 % krystall er vanlig i APA, mange mener 10 % er i øvre sjikt, 20 % way off, 5 % er kanskje mer vanlig. Det er ikke så vanlig å ha havre i APA.
Mitt råd er å ikke tilsette noe som helst ekstra i denne oppskriften, som gir et *glimrende* øl om det brygges riktig. Men folk er forskjellige og uenige.
PS: det er folk her som har myyyye mer peiling på ølbrygging enn det jeg har. Men jeg har laget et øl som er veldig likt ditt, og det ble dødsbra. Så vet du det.