Hei!
Sitter å planlegger anskaffelse av bryggeutstyr. Har prøvd meg med et Nøgne Ø Pale ale starter kit og det gikk forsåvidt greit, men 3,5l øl er litt lite om gangen så vil gjerne brygge litt større ladninger. Fordelen er å ha vært igjennom renslighetsaspektet samt at jeg har termometer, korkmaskin, korker, hydrometer osv. Glassballongen som fulgte med kan jeg eventuelt bruke på div eksperiementer hvis ølbassillen tar skikkelig overhånd
.
Pga. at jeg må stå på kjøkkenet så begrenser det seg litt når det gjelder størrelse så et sted mellom 10 og 12,5l pr runde hadde vært passe. Planene var å kjøpe 25l pale ale kittet til Nøgne Ø for så å dele det i to runder. Bare for å få prossesen litt i fingrene før jeg begynner med div annet øl.
Har vurdert en del forskjellige kjeler og ser ut til å ende på to stk 19,6l kjeler som funker på induksjon jeg har tenkt å modifisere disse ved å montere kraner.
Det jeg trenger er noen gjæringskar som tar 10-15l vørter og med kran siden hevertmetoden nesten krever to stk for å ikke plundre for mye.
Fins jo mange kar der ute, men de fleste er 30l+ eller uten kran. Har sett på dette: http://www.bryggselv.no/products/gjaeringskar-12l-med-tappekran-og-gjaerlas2 men blir kanskje akkurat for lite?
12mm kobberrør og koblinger har jeg til kjøler som jeg har tenkt å lage selv.
Starsan osv trenger jeg også, men det kjøper jeg når jeg handler gjæringskar.
Virker plan og oppsett fornuftig? noe jeg bør endre på?
Sitter å planlegger anskaffelse av bryggeutstyr. Har prøvd meg med et Nøgne Ø Pale ale starter kit og det gikk forsåvidt greit, men 3,5l øl er litt lite om gangen så vil gjerne brygge litt større ladninger. Fordelen er å ha vært igjennom renslighetsaspektet samt at jeg har termometer, korkmaskin, korker, hydrometer osv. Glassballongen som fulgte med kan jeg eventuelt bruke på div eksperiementer hvis ølbassillen tar skikkelig overhånd
Pga. at jeg må stå på kjøkkenet så begrenser det seg litt når det gjelder størrelse så et sted mellom 10 og 12,5l pr runde hadde vært passe. Planene var å kjøpe 25l pale ale kittet til Nøgne Ø for så å dele det i to runder. Bare for å få prossesen litt i fingrene før jeg begynner med div annet øl.
Har vurdert en del forskjellige kjeler og ser ut til å ende på to stk 19,6l kjeler som funker på induksjon jeg har tenkt å modifisere disse ved å montere kraner.
Det jeg trenger er noen gjæringskar som tar 10-15l vørter og med kran siden hevertmetoden nesten krever to stk for å ikke plundre for mye.
Fins jo mange kar der ute, men de fleste er 30l+ eller uten kran. Har sett på dette: http://www.bryggselv.no/products/gjaeringskar-12l-med-tappekran-og-gjaerlas2 men blir kanskje akkurat for lite?
12mm kobberrør og koblinger har jeg til kjøler som jeg har tenkt å lage selv.
Starsan osv trenger jeg også, men det kjøper jeg når jeg handler gjæringskar.
Virker plan og oppsett fornuftig? noe jeg bør endre på?