Hallo, har kjøpt meg et BIAB sett og satte mitt første brygg med dette Lørdag for 10 dager siden, jeg har smakt litt på det da jeg har målt SG et par ganger og jeg synes det smaker... veldig veldig bittert, og er usikker på om jeg skal kaste det eller la det stå, trenger råd fra mer erfarne bryggere!
Oppskriften er henten fra Frank Werme i boken Ølbrygging Fra Hånd Til Munn, det er en red ale.
Pilsnermalt 2500g
Münchener type 2, 1250g
Melanoidin 500g
Carared 750g
Crystal rye 250g (leste på flere engelske forum at dette satte usmak på denne ølen og at flere frarådet det, så dette ble byttet ut med 250g flaked wheat)
Special B 100g
Pale chocolate 50g
Roasted barley 25g
Northern brewer 8% 22g koketid 90 min (ble tull med bestillinger, denne ble byttet ut med Hersbrucker)
E.K Golding 40g koketid 10 min
Cascade 60g ved endt kok
Hadde ett rør med WLP005, men har aldri laget starter før, og har ikke magnetrører, så hadde i tilegg oppi en pose med tørrgjær, safale us05 tror jeg den het skulle gjæres på 20 grader i to uker, temperaturen har vært der den skal.
Det ploppet bra i gjærlåsen de første 48t, så ser det ut til at det meste har bunnfelt, og ikke noe mer ploppeaktivitet. Jeg knuste hydrometeret mitt samme dagen som jeg brygget så fikk aldri tatt noen OG, men SG var etter ca. 8 timer 1034. I skrivende stund er SG 1016. Det ble utrolig mye klabb og babb med dette brygget, var ikke så godt forberedt som jeg trodde og ble rot med bestillinger, men til saken, ølet smaker veldig bittert synes jeg, da jeg tenker på Red Ale så tenker jeg et mykt og tykt øl med veldig søt smak og litt skum, jeg har smakt en del IPA ifra butikkhyllene og denne ølen minner veldig om det, synes heller ikke den smaker spesielt godt selv om den hadde vært en IPA. er dette ølet bare å slå i dass, eller er det verdt mer tid? hva slags utvikling kan jeg forvente av et slikt øl?
Kom gjerne med spørsmål, kan hende jeg har glemt noe eller formulert meg dårlig, på forhånd takk for alle svar
Oppskriften er henten fra Frank Werme i boken Ølbrygging Fra Hånd Til Munn, det er en red ale.
Pilsnermalt 2500g
Münchener type 2, 1250g
Melanoidin 500g
Carared 750g
Crystal rye 250g (leste på flere engelske forum at dette satte usmak på denne ølen og at flere frarådet det, så dette ble byttet ut med 250g flaked wheat)
Special B 100g
Pale chocolate 50g
Roasted barley 25g
Northern brewer 8% 22g koketid 90 min (ble tull med bestillinger, denne ble byttet ut med Hersbrucker)
E.K Golding 40g koketid 10 min
Cascade 60g ved endt kok
Hadde ett rør med WLP005, men har aldri laget starter før, og har ikke magnetrører, så hadde i tilegg oppi en pose med tørrgjær, safale us05 tror jeg den het skulle gjæres på 20 grader i to uker, temperaturen har vært der den skal.
Det ploppet bra i gjærlåsen de første 48t, så ser det ut til at det meste har bunnfelt, og ikke noe mer ploppeaktivitet. Jeg knuste hydrometeret mitt samme dagen som jeg brygget så fikk aldri tatt noen OG, men SG var etter ca. 8 timer 1034. I skrivende stund er SG 1016. Det ble utrolig mye klabb og babb med dette brygget, var ikke så godt forberedt som jeg trodde og ble rot med bestillinger, men til saken, ølet smaker veldig bittert synes jeg, da jeg tenker på Red Ale så tenker jeg et mykt og tykt øl med veldig søt smak og litt skum, jeg har smakt en del IPA ifra butikkhyllene og denne ølen minner veldig om det, synes heller ikke den smaker spesielt godt selv om den hadde vært en IPA. er dette ølet bare å slå i dass, eller er det verdt mer tid? hva slags utvikling kan jeg forvente av et slikt øl?
Kom gjerne med spørsmål, kan hende jeg har glemt noe eller formulert meg dårlig, på forhånd takk for alle svar