Skal imorgen prøve meg på ekstraktbrygg for første gang. Trenger litt tipps og hint når det kommer til oppskriften.
Har bare satt ølsett til nå så jeg har egentlig veldig lite peiling på smaker og hvordan malt og humle passer sammen.
Mål:
Brun Ale 4,5-5% middels bitterhet og preg av karamell
Her er oppskriften jeg har satt sammen fra smaksbeskrivelser på internett:
Volum: 23 liter (lurer på om dette blir utvidet til 25)
kokevolum: 10 liter
3000 g Muntons ekstra lys maltekstrakt
450 g Moss malteekstrakt (Vet dette ikke er helt egnet for øl lenger, men bommet litt på volumet på muntons ekstrakt boksene)
Delevis mesking (er det dette det heter?)
200 g Special-B (karamellmalt)
200 g Caramunich type 3 (karamellmalt)
50 g Carafa special type 3 (dehusked) (Sjokolademalt)
Humle
75 g Challanger 60min
40 g Fuggle
Gjær
Wy'east British ale
Dette gir i beercalc
OG 1049
FG 1012
4.8% alk
36 EBC
33 IBU
- Resultatene i beercalc er forsåvidt ca som jeg ønsker men hvordan vil disse smakene passe sammen?
- Under delevis mesking har jeg forstått at jeg skal knuse malten, (brødpose og kjevle i mitt tilfelle) og så la det trekke inn vann i 45 min. Mens jeg passer på å holde temperaturen under 75grader. Er det noe jeg har misforstått her? og når skal dette tilsettes vørten, noen spesiell tidspunkt?
- Tror dere dette kan fungere? :namnam:
På forhånd takk :skitbra:
Med vennlig hilsen Daniel
Har bare satt ølsett til nå så jeg har egentlig veldig lite peiling på smaker og hvordan malt og humle passer sammen.
Mål:
Brun Ale 4,5-5% middels bitterhet og preg av karamell
Her er oppskriften jeg har satt sammen fra smaksbeskrivelser på internett:
Volum: 23 liter (lurer på om dette blir utvidet til 25)
kokevolum: 10 liter
3000 g Muntons ekstra lys maltekstrakt
450 g Moss malteekstrakt (Vet dette ikke er helt egnet for øl lenger, men bommet litt på volumet på muntons ekstrakt boksene)
Delevis mesking (er det dette det heter?)
200 g Special-B (karamellmalt)
200 g Caramunich type 3 (karamellmalt)
50 g Carafa special type 3 (dehusked) (Sjokolademalt)
Humle
75 g Challanger 60min
40 g Fuggle
Gjær
Wy'east British ale
Dette gir i beercalc
OG 1049
FG 1012
4.8% alk
36 EBC
33 IBU
- Resultatene i beercalc er forsåvidt ca som jeg ønsker men hvordan vil disse smakene passe sammen?
- Under delevis mesking har jeg forstått at jeg skal knuse malten, (brødpose og kjevle i mitt tilfelle) og så la det trekke inn vann i 45 min. Mens jeg passer på å holde temperaturen under 75grader. Er det noe jeg har misforstått her? og når skal dette tilsettes vørten, noen spesiell tidspunkt?
- Tror dere dette kan fungere? :namnam:
På forhånd takk :skitbra:
Med vennlig hilsen Daniel