Første forsøk med STC-1000 og kjøleskap

Med ale pleier jeg å kjøle vørteren til 15-16 °C og stille gjæringstempen inn på 18 °C. Øker med en grad per dag til 20 °C og lar ølet gjære ut der.
 
Gahr skrev:
Med ale pleier jeg å kjøle vørteren til 15-16 °C og stille gjæringstempen inn på 18 °C. Øker med en grad per dag til 20 °C og lar ølet gjære ut der.

Vil dette si at vørteren har 15 grader og gjæren du pitcher er 18 grader, og lar dette stige i kjøleskapet (med temperaturstyring) gradvis opp til 20?
 
uThaug skrev:
Gahr skrev:
Med ale pleier jeg å kjøle vørteren til 15-16 °C og stille gjæringstempen inn på 18 °C. Øker med en grad per dag til 20 °C og lar ølet gjære ut der.

Vil dette si at vørteren har 15 grader og gjæren du pitcher er 18 grader, og lar dette stige i kjøleskapet (med temperaturstyring) gradvis opp til 20?

Gjæren (ferdiggjæret starter) er tatt ut av kjøleskap en stund før og holder omtrent samme temperatur som vørteren. Den er i alle fall ikke varmere. Gjæringen begynner altså på den temperaturen vørteren holder når gjæren pitches (15-16 °C), men stiger relativt raskt til 18 °C. 24 timer senere skrur jeg opp til 19, 24 etter det igjen opp til 20 °C.
 
Gahr skrev:
uThaug skrev:
Gahr skrev:
Med ale pleier jeg å kjøle vørteren til 15-16 °C og stille gjæringstempen inn på 18 °C. Øker med en grad per dag til 20 °C og lar ølet gjære ut der.

Vil dette si at vørteren har 15 grader og gjæren du pitcher er 18 grader, og lar dette stige i kjøleskapet (med temperaturstyring) gradvis opp til 20?

Gjæren (ferdiggjæret starter) er tatt ut av kjøleskap en stund før og holder omtrent samme temperatur som vørteren. Den er i alle fall ikke varmere. Gjæringen begynner altså på den temperaturen vørteren holder når gjæren pitches (15-16 °C), men stiger relativt raskt til 18 °C. 24 timer senere skrur jeg opp til 19, 24 etter det igjen opp til 20 °C.

Skrur du opp fra 18 til 19 grader 24 timer etter at øllet er satt til gjæring, eller 24 timer etter STC viser at øllet er nådd 18 grader?

Mvh,

Marius
 
Etter pitching. Gjæringstempen stiger såpass kjapt etter pitching at jeg ser bort fra dette.
 
Gahr skrev:
Etter pitching. Gjæringstempen stiger såpass kjapt etter pitching at jeg ser bort fra dette.

Takk for svar!

Prøver denne fremgangen på en klone av Nøgne Ø - Porter :)
 
Tilbake
Topp