Okei. Har søkt litt uten å finne frem noe vettugt, så derfor tar jeg sjangsen på at denne ikke blir sletta.
Satte mitt første ølsett(europris geordie lager) for to dager siden, med varierende hell. Har allerede gjort et par nybeggynnerblemmer som jeg er litt redd for at har ødelagt hele driten, men jeg slår ikke ut noe før jeg er sikker.
Blemme 1:Fylte opp 22,5 liter vann etter utblanding av vann, sukker og sett(er ca 26,5 liter i stedet for totalt 22,5 liter)
Blemme 2:Blandinga var 25 grader når gjæren ble tilsatt, litt for varmt i følge oppskriften
Blemme 3:Ølet har stått i et lyst rom på dagtid, ikke sollys, men kunstig belysning(dekt til nå)
Blemme 4(hovedblemma):Etter tips fra en erfaren brygger, prøvde jeg å få ned temperaturen til 17 grader, men nå ser det ut som gjæringen har stoppet opp. har satt brygget i et varmere rom for å få opp temperaturen rundt 20 grader igjen(etter oppskriften), men selv etter en dag med romtemperatur over 21 grader er fremdeles temperaturen i bøtta på 18 grader(har desinfisert et vanlig in/out-termometer og smetta nedi bøtta). Skjønner at stormgjæringa er ferdig, men at temperaturen i bøtta ikke stiger bekymrer meg litt... skal jo være varmere i bøtta enn i rommet? Gjæringsskummet har liksom kollapset.
En liten minus med å ha termometerledningen i bøtta er at lokket ikke er skikkelig tett, så gjærlåsen har ikke mye til funksjon. Det vil si: ingen lyd derfra.
Så over til spørsmålene:
Er gjæren min i dvale?
I hvor stor grad har jeg egentlig ødelagt dette ølet?
Noen tips til noe jeg kan gjøre for å redde det?
Satte mitt første ølsett(europris geordie lager) for to dager siden, med varierende hell. Har allerede gjort et par nybeggynnerblemmer som jeg er litt redd for at har ødelagt hele driten, men jeg slår ikke ut noe før jeg er sikker.
Blemme 1:Fylte opp 22,5 liter vann etter utblanding av vann, sukker og sett(er ca 26,5 liter i stedet for totalt 22,5 liter)
Blemme 2:Blandinga var 25 grader når gjæren ble tilsatt, litt for varmt i følge oppskriften
Blemme 3:Ølet har stått i et lyst rom på dagtid, ikke sollys, men kunstig belysning(dekt til nå)
Blemme 4(hovedblemma):Etter tips fra en erfaren brygger, prøvde jeg å få ned temperaturen til 17 grader, men nå ser det ut som gjæringen har stoppet opp. har satt brygget i et varmere rom for å få opp temperaturen rundt 20 grader igjen(etter oppskriften), men selv etter en dag med romtemperatur over 21 grader er fremdeles temperaturen i bøtta på 18 grader(har desinfisert et vanlig in/out-termometer og smetta nedi bøtta). Skjønner at stormgjæringa er ferdig, men at temperaturen i bøtta ikke stiger bekymrer meg litt... skal jo være varmere i bøtta enn i rommet? Gjæringsskummet har liksom kollapset.
En liten minus med å ha termometerledningen i bøtta er at lokket ikke er skikkelig tett, så gjærlåsen har ikke mye til funksjon. Det vil si: ingen lyd derfra.
Så over til spørsmålene:
Er gjæren min i dvale?
I hvor stor grad har jeg egentlig ødelagt dette ølet?
Noen tips til noe jeg kan gjøre for å redde det?