Hei,
har begynt på ett brygg som kommer til å være en pils, med unntak av noe malt som ikke passer helt.
1500 gram pale malt
300 gram flaket ris
300 gram flaket mais.
1500 gram pilsner malt ekstrakt
Mesket med starttemp på 65 grader, som ila av 1,5 time falt ned til 61-62 grader.
OG på dette til 11 liter ble 1,045
Siden dette er en partial mash skal jeg tilsette 1,5 kg pilsner ekstrakt. Jeg mesket lavt for å få en god utgjæring, ønsker noe i stil av tysk pilsner.
Har 34/70 gjæren tilgjengelig, 3 pakker- så det bør holde i massevis.
OG skal bli 1,047 til 21 liter- spørsmålet mitt er hva slags IBU skal jeg legge meg på om jeg forventer ett relativt tørt øl og med denne maltbasen?
tenkte selv 25- 30 IBU, med 20-25 IBU ved 60 min og kanskje 5 iBU på 30 min?
Humlen jeg bruker er mittelfruh 4,7%, hvis noen kunne foreslått ett humleskjema som passer til malten og stilen jeg er innom (tysk aktig pils) så hadde det vært knall.
har begynt på ett brygg som kommer til å være en pils, med unntak av noe malt som ikke passer helt.
1500 gram pale malt
300 gram flaket ris
300 gram flaket mais.
1500 gram pilsner malt ekstrakt
Mesket med starttemp på 65 grader, som ila av 1,5 time falt ned til 61-62 grader.
OG på dette til 11 liter ble 1,045
Siden dette er en partial mash skal jeg tilsette 1,5 kg pilsner ekstrakt. Jeg mesket lavt for å få en god utgjæring, ønsker noe i stil av tysk pilsner.
Har 34/70 gjæren tilgjengelig, 3 pakker- så det bør holde i massevis.
OG skal bli 1,047 til 21 liter- spørsmålet mitt er hva slags IBU skal jeg legge meg på om jeg forventer ett relativt tørt øl og med denne maltbasen?
tenkte selv 25- 30 IBU, med 20-25 IBU ved 60 min og kanskje 5 iBU på 30 min?
Humlen jeg bruker er mittelfruh 4,7%, hvis noen kunne foreslått ett humleskjema som passer til malten og stilen jeg er innom (tysk aktig pils) så hadde det vært knall.