Jeg har en oppskrift på en god IPA som jeg gjerne vil skalere ned for å få ett lettere øl med mindre alkohol.
Kall det gjerne en session IPA eller en APA.
Tenker jeg riktig hvis jeg skalerer ned maltmengden slik at jeg får ønsket OG (Jeg vil gå fra 1,064 til ca 1,045)
Og deretter skalerer all humlen i henhold til vedlagt tabell. I mitt tilfelle går jeg fra IBU 55 til ca IBU 40
Dvs at IBU 55 gir samme opplevde bitterhet ved OG 1.065 som IBU 40 gir ved OG 1.045
Jeg har forstått det slik at en session IPA er en øl med mye bitterhet, men mindre maltsmak enn en APA. APAen er dermed mer balansert. Jeg er dermed ute etter en mild APA variant av min gode IPA.
Er jeg på rett spor?
Men hva gjør jeg med aromahumlen? Skal den skaleres ned også? Magefølelsen sier nei - jeg vil beholde all den gode aromaen fra originalen, men bare senke bitterheten så den passer bedre med maltsmaken.
Kall det gjerne en session IPA eller en APA.
Tenker jeg riktig hvis jeg skalerer ned maltmengden slik at jeg får ønsket OG (Jeg vil gå fra 1,064 til ca 1,045)
Og deretter skalerer all humlen i henhold til vedlagt tabell. I mitt tilfelle går jeg fra IBU 55 til ca IBU 40
Dvs at IBU 55 gir samme opplevde bitterhet ved OG 1.065 som IBU 40 gir ved OG 1.045
Jeg har forstått det slik at en session IPA er en øl med mye bitterhet, men mindre maltsmak enn en APA. APAen er dermed mer balansert. Jeg er dermed ute etter en mild APA variant av min gode IPA.
Er jeg på rett spor?
Men hva gjør jeg med aromahumlen? Skal den skaleres ned også? Magefølelsen sier nei - jeg vil beholde all den gode aromaen fra originalen, men bare senke bitterheten så den passer bedre med maltsmaken.
Vedlegg
Sist redigert: