Hei,
Har et spørsmål i forbindelse med mesking / utmesking som jeg håper noen kan svare meg på.
Jeg benytter kun et steg når jeg mesker, i området 64-68 grader, litt avhengig av type øl som brygges.
Jeg utfører dette på følgende måte :
Trinn 1. Mesker i dette området ut mesketiden.
Trinn 2. Siler av vørter.
Trinn 3. Ny runde med vann oppvarmet slik at jeg får neste mesketemperatur på 78 grader.
Trinn 4. Siler av vørter for andre gang til ønsket kokevolum.
Altså en batch sparge metode som John Palmer benytter i dette Youtube klippet https://www.youtube.com/watch?v=h5J8S5nBdUc
Så til mitt spørsmål.
Vil jeg oppnå noen fordeler ved å benytte utmeskingstrinnet på 78 grader på mesken som befinner seg i meskekjelen i Trinn 1 ?
Slik at jeg utfører utmesk på 78 grader på begge delmeskings-trinnene
Mvh. Knut
Har et spørsmål i forbindelse med mesking / utmesking som jeg håper noen kan svare meg på.
Jeg benytter kun et steg når jeg mesker, i området 64-68 grader, litt avhengig av type øl som brygges.
Jeg utfører dette på følgende måte :
Trinn 1. Mesker i dette området ut mesketiden.
Trinn 2. Siler av vørter.
Trinn 3. Ny runde med vann oppvarmet slik at jeg får neste mesketemperatur på 78 grader.
Trinn 4. Siler av vørter for andre gang til ønsket kokevolum.
Altså en batch sparge metode som John Palmer benytter i dette Youtube klippet https://www.youtube.com/watch?v=h5J8S5nBdUc
Så til mitt spørsmål.
Vil jeg oppnå noen fordeler ved å benytte utmeskingstrinnet på 78 grader på mesken som befinner seg i meskekjelen i Trinn 1 ?
Slik at jeg utfører utmesk på 78 grader på begge delmeskings-trinnene
Mvh. Knut