Er litt krise nå føler jeg... Juleøllen står potensielt for fall!!! :help: :help: :help:
Hadde satt dunken i kjøleskap for sekundærgjæring i 14dager ved 4C. Dette sto seg fint, helt til i dag når jeg skulle forberede meg til flasking. Det har blitt for kaldt de siste dagene. Dunken er nesten gjennomfrosset!!!!
Hvordan påvirker dette utvikling av kullsyre mtp minusgrader og gjæren? Er løpet kjørt?
Jeg har en batch nr 2 som nå er ferdiggjæret, så jeg har samme gjæren tilgjengelig dersom noen mener jeg burde ta en "dæsj" gjær og blande i, for så og la det bunnfelle..
Eller er det bare og blande i sukkerlaken og flaske så ordner det seg?
Her trenger jeg gode råd :'(
Hadde satt dunken i kjøleskap for sekundærgjæring i 14dager ved 4C. Dette sto seg fint, helt til i dag når jeg skulle forberede meg til flasking. Det har blitt for kaldt de siste dagene. Dunken er nesten gjennomfrosset!!!!
Hvordan påvirker dette utvikling av kullsyre mtp minusgrader og gjæren? Er løpet kjørt?
Jeg har en batch nr 2 som nå er ferdiggjæret, så jeg har samme gjæren tilgjengelig dersom noen mener jeg burde ta en "dæsj" gjær og blande i, for så og la det bunnfelle..
Eller er det bare og blande i sukkerlaken og flaske så ordner det seg?
Her trenger jeg gode råd :'(