Hei!
Jeg harprøvd å google og lett på forumet, men ikke funnet noen oppskrift på å få fruktsmak i ølet.
Jeg har hørt at man kan bruke frossen fukt til å gi fruktig smak, men ikke når dette tilsettes.
Så spørsmålet er: Når tilsettes frukten(under koking eller under gjæring?), hvor mye beregner man pr liter ? og må man da ha en spesiell type gjær?
I epler er det gjær i skallet, såda kan man kanskje droppe å tilsette, eller?
Man kan bruke einer og flere typer krydder også, men det er i hovedsak frukt som er av interesse.
Takk for alle svar! :skitbra:
- Espen
Jeg harprøvd å google og lett på forumet, men ikke funnet noen oppskrift på å få fruktsmak i ølet.
Jeg har hørt at man kan bruke frossen fukt til å gi fruktig smak, men ikke når dette tilsettes.
Så spørsmålet er: Når tilsettes frukten(under koking eller under gjæring?), hvor mye beregner man pr liter ? og må man da ha en spesiell type gjær?
I epler er det gjær i skallet, såda kan man kanskje droppe å tilsette, eller?
Man kan bruke einer og flere typer krydder også, men det er i hovedsak frukt som er av interesse.
Takk for alle svar! :skitbra:
- Espen