Fruktøl

Naxi

 
Jeg har satt en hveteøl jeg tenkte jeg skulle infusere med en god del bær og frukt. (Ca 7kg)  Tenkte å bruke 5kg bringebær, 1 kg solbær og 1kg kirsebær(el jordbær), samt skall av 2-3 appelsiner og lime.
Har satt en 24liter som jeg vurderer å :

  • La det gjære ferdig, så putte det på et omstikke kar med bærene, og la det stå i en uke til
  • Etter stormgjæring, helle halve batchen på et nytt fat for å få plass til alle bærene samt frukt. (Da det ikke er plass til 8kg bær i et kar)

Er litt skeptisk til dette med oksygering og skvulping av øl. Er redd for at jeg heller ikke får med meg nok gjær til resten av prossessen hvis jeg bytter kar for å få plass til alle bærene.

Noen som har prøvd seg på dette før?

Jeg har laget en hveteøl med bringebær og den ble helt ok, men altfor lite bær. da jeg ikke turte å putte mer i grunnet plassmangel.
Det satte forøvrig igang en helvettes reaksjon på ølet da jeg hadde i bringebær. Virket som om det fikk gjæret til å ta av enda en gang.
 
Tilbake
Topp