Hei,
Skulle forsøke meg på denne: http://forum.norbrygg.no/threads/biere-de-garde.12899/
Alt av malt ble målt og kverna av bryggselv så ikke noe feil der iallefall. Brukte 30 liter vann til mesk, skylte med 10, fikk 24 liter ferdig vørter. Ja, jeg brukte nok for mye vann er jeg redd, og efficiency kalkulatoren mener jeg ligger på 55% med dette utbyttet (uff). Kjører BIAB i 50L gryte. Ellers fulgt oppskriften 100%.
Det jeg lurer på er, hvor mye kan OG synke på 36 timer? Når jeg målte fikk jeg 1,045 og dette var jo som sagt en og en halv dag ut i gjæringen (fordi jeg knuste hydrometeret mitt på bryggedagen).
Noen tips til å evt få opp ABV'en littegrann så det ikke blir helt ubrukelig dette?
Skulle forsøke meg på denne: http://forum.norbrygg.no/threads/biere-de-garde.12899/
Alt av malt ble målt og kverna av bryggselv så ikke noe feil der iallefall. Brukte 30 liter vann til mesk, skylte med 10, fikk 24 liter ferdig vørter. Ja, jeg brukte nok for mye vann er jeg redd, og efficiency kalkulatoren mener jeg ligger på 55% med dette utbyttet (uff). Kjører BIAB i 50L gryte. Ellers fulgt oppskriften 100%.
Det jeg lurer på er, hvor mye kan OG synke på 36 timer? Når jeg målte fikk jeg 1,045 og dette var jo som sagt en og en halv dag ut i gjæringen (fordi jeg knuste hydrometeret mitt på bryggedagen).
Noen tips til å evt få opp ABV'en littegrann så det ikke blir helt ubrukelig dette?
Sist redigert: