Hei,
I forrige uke brygget vi en runde av vår Imperial Black IPA.
For "morro skyld" kjørte vi denne som Parti-Gyle, dvs tok første avtapping til en kokekjele og andre til en annen.
Etter en times kok har vi da OG 1,112 på frste avrenning, og i tillegg skal vi tilsette litt sukker når gjøreingen begynner å avta slik at den kommer opp i en justert OG på rundt 1,140.
Så kommer utfordringen:
Er det mulig å flaskekarbonere så sterkt øl?
Vi gjærer med WLP007 som ihht Kristianiastudenene's Deepwater Horizon prosjekt klarte seg opp til nesten 15%, om jeg ikke husker feil.
Etter et tilsvareende spørsmål jeg hadde i en annen situasjon har jeg oppfattet at det anbefales kunstig karbonering og deretter tapping vha beergun/mottrykksfyller.
Nå har vi fat tilgjengelig selv om vi vanligvis ikke bruker dette, men har ikke beergun.
Hadde derfor vært kjekt om noen hadde erfaringer å dele som tydet på at det går å flaskekarbonere.
Et mulig alternativ for flaskekarbonering er kanskje å tilsette champagnegjær for å gjære ut i sekundær og deretter tilsette sukkerlake og noe ny champagnegjær (eventuelt bruke WLP099 i begge trinnen i stedet?)
Hva tror dere?
I forrige uke brygget vi en runde av vår Imperial Black IPA.
For "morro skyld" kjørte vi denne som Parti-Gyle, dvs tok første avtapping til en kokekjele og andre til en annen.
Etter en times kok har vi da OG 1,112 på frste avrenning, og i tillegg skal vi tilsette litt sukker når gjøreingen begynner å avta slik at den kommer opp i en justert OG på rundt 1,140.
Så kommer utfordringen:
Er det mulig å flaskekarbonere så sterkt øl?
Vi gjærer med WLP007 som ihht Kristianiastudenene's Deepwater Horizon prosjekt klarte seg opp til nesten 15%, om jeg ikke husker feil.
Etter et tilsvareende spørsmål jeg hadde i en annen situasjon har jeg oppfattet at det anbefales kunstig karbonering og deretter tapping vha beergun/mottrykksfyller.
Nå har vi fat tilgjengelig selv om vi vanligvis ikke bruker dette, men har ikke beergun.
Hadde derfor vært kjekt om noen hadde erfaringer å dele som tydet på at det går å flaskekarbonere.
Et mulig alternativ for flaskekarbonering er kanskje å tilsette champagnegjær for å gjære ut i sekundær og deretter tilsette sukkerlake og noe ny champagnegjær (eventuelt bruke WLP099 i begge trinnen i stedet?)
Hva tror dere?