Gelantin

Hei,

Tenkte å prøve å klarne en batch med gelatin og lurer på om jeg fremgangsmåten klar.

1. Bland 1-2 teskjeer med 2 dl vann
2. La stå i 20 minutter
3. Rør godt
4. Sett i Micro, ca 1 minutt til det blir klart
5. Blø ut co2 av fatet og hell i.
6. Lukk fat og sett på co2 igjen og la stå i ca 3 dager.

Er dette alt som må gjøres? Eller må fatet ristes når man har hatt i gelatinen?
Dette kan gjøres etter man har karbonert eller må det gjøres før?

Sist men ikke minst, hvor er det man kjøper gelatin pulver? Vanlig matbutikk? Så kun gelatin plater der jeg var i dag

Sent fra min E6653 via Tapatalk
 
Jeg har gjort det på den måten, men før karbonering/flasking. Pleier å tilsette litt inn i CC, sånn rundt 12-13 grader.
Gelatinpulver står sammen med bakevarer på de fleste matbutikker.
 
Du kan gjøre det sånn.
Viktig at øllet er kaldt, så kaldt som mulig. Da fjerner du også kjøletåken og klaringsmiddel går raskere. Et døgn holder ved 2 grader C.

Sent fra min D5803 via Tapatalk
 
Tilbake
Topp