Hei
Jeg har i det siste hatt litt problem med uklert øl og lurer på om det er noe som kan gjøres for å forbedre dette kjemisk. Jeg mener og tror at bryggeprosessen er bra og nedkjølingen fra kok til 10 grader går på ca 10 min, så det er heller ikke kjølingen som gjør det.
Jeg har lest none plasser at tilsetting av gelatin kan gjøre ølet klarere, og det jeg da lurer på er om jeg kan kjøpe noen slike poser som de har på Europris med "ferdig" flytende vinklarning og ha dette oppi "keg'en" når jeg tapper fra gjæring til lagring?
Eventuelt bruke Biersol rett i "keg'en" etter gjæring??
Vil dette ha noe å si på smak og/eller bunffall. Jeg regner med at dersom det bunnfeller mer enn vanlig så kommer mesteparten av dette ut ved første tappping eller så.
Jeg har i det siste hatt litt problem med uklert øl og lurer på om det er noe som kan gjøres for å forbedre dette kjemisk. Jeg mener og tror at bryggeprosessen er bra og nedkjølingen fra kok til 10 grader går på ca 10 min, så det er heller ikke kjølingen som gjør det.
Jeg har lest none plasser at tilsetting av gelatin kan gjøre ølet klarere, og det jeg da lurer på er om jeg kan kjøpe noen slike poser som de har på Europris med "ferdig" flytende vinklarning og ha dette oppi "keg'en" når jeg tapper fra gjæring til lagring?
Eventuelt bruke Biersol rett i "keg'en" etter gjæring??
Vil dette ha noe å si på smak og/eller bunffall. Jeg regner med at dersom det bunnfeller mer enn vanlig så kommer mesteparten av dette ut ved første tappping eller så.