skal flaske en batch snart, og lurte på om det går greit å bruke gelatin e.l. til klarning av øl som skal karboneres naturlig?
vill det fortsatt være igjen nok gjær til å karbonere øllet da?
det står nå på 7 grader til klarning.
fant en artikkel nå...
Other notes and warnings
* Make sure you dont boil the gelatin. It will turn into jello in your beer if you do.
* You might get a little sediment in the first pour from a keg.
* I usually keg and carbonate the beer first. If it hasnt cleared up by the time carbonation is done then I add the finings. It wouldnt
hurt anything to use them earlier though.
* If you carbonate naturally even in clear beer there will be enough yeast in suspension to get the job done.
Jeg har brukt gelantin 2 ganger når jeg har flaskekarbonert. Merka ikke noe gale med karboneringen. Jeg hadde i gelantinen etter gjeringen var over og brygget stod til klarning. Kokte opp et par dl med vann, hadde i 1-2 t-skjeier (tror jeg det var) m gelantin, helte det i brygget etter temperaturen på gel-vannet hadde gått ned. Ingen røring eller noe. Fungerte bra som klarning... for min del iallefall
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.