Gir kjøling av vørter før tapping minder kullsyre?

Jeg ble tipset om å kjøle ned vørteren før tapping for å få alt av grums til å legge seg på bunn. Så jeg skulle få et klart øl.
Ølet ble veldig klart, men det var veldig lite kullsyre.
Har alt av gjær rester lagt seg på bunn av tanken, så det ikke ikke var noe igjen som kunne spise opp sukkeret og lage co2 i flaskene?
Noen andre som har erfaringer med dette?
Jeg brukte WLP002.
 
Med mindre gjærceller i suspansjon ved tapping vil karboneringen ta lengre tid, men det skal ikke bli mindre kullsyre når karboneringen er ferdig.
 
Jeg satte min forrige IPA ved 25 grader i en uke etter coldcrash (24 timer), og da var den ferdig karbonert. Den trengte likevell litt mer tid for modning, men den ble akkurat ferdig til jul. :D
 
Det har vært flere tilfeller der nye bryggere har trodd at ølet skal stå kaldt under karbonering. Ølet kan med fordel stå i romtemperatur i 14 dager, før du setter det kaldt (og går løs på det!) :)
 
Tilbake
Topp