Gjær gått ut på dato.

Har brygga en belgisk sterkøl,som er satt til gjæring 23 liter. Uten starter. 2 pakker fersk gjær,men den vil ikke starte å gjære etter 3 dager.. Så nå at gjæren gikk ut på dato i april, abbey ale yeast 530, går det an å tilsette ny gjær i verste fall?
 
Har brygga en belgisk sterkøl,som er satt til gjæring 23 liter. Uten starter. 2 pakker fersk gjær,men den vil ikke starte å gjære etter 3 dager.. Så nå at gjæren gikk ut på dato i april, abbey ale yeast 530, går det an å tilsette ny gjær i verste fall?

Da ville jeg tilsatt tørrgjær fra fermentis eller lallemand (altså ikke mangrove jack). Evt en stor aktiv starter.
 
Det skulle holde helt greit å bare strø de to pakken pent utover overflaten på vørteren i gjæringskaret. Som når du strør sukker på grøten. Så setter du bare på lokket, tar deg en øl, og overlater dunken til seg sjøl.
 
Tilbake
Topp