Jeg har laget et lite pilotbryggeri på ti liter, litt for å eksprimentere uten at det tar så lang tid. Samt at det er kjapt å sette opp og mindre innsats kontra den "vanlige" brygginga.
( Tilitersdunkene passer forøvrig perfekt inni hylla "expedit" fra ikea, som jeg har nede i boden på stabil temp 19.grader)
JEg tenkte i utgangspunktet det var kjekt å bare bruke ett rør eller en pakke tørrgjær per batch.
Jeg smaker på to av disse batchene nå og jeg er ikke helt fornøyd. Jeg mistenker gjæren er synderen.
Hvor mye bør man egentlig ha på ti liter?
Mr.malty sier noe og tørrgjærpakkene/gjærrørene sier noe annet. Fra 0.5g til 1g tørrgjær per liter, og fersk gjær er jeg heller ikke sikker på hvor mye jeg skal bruke. Tenker i utgangspunktet at starter ikke er nødvendig.
Er det noen som har tips? Hva er enklest? Hva er mest safe?
( Tilitersdunkene passer forøvrig perfekt inni hylla "expedit" fra ikea, som jeg har nede i boden på stabil temp 19.grader)
JEg tenkte i utgangspunktet det var kjekt å bare bruke ett rør eller en pakke tørrgjær per batch.
Jeg smaker på to av disse batchene nå og jeg er ikke helt fornøyd. Jeg mistenker gjæren er synderen.
Hvor mye bør man egentlig ha på ti liter?
Mr.malty sier noe og tørrgjærpakkene/gjærrørene sier noe annet. Fra 0.5g til 1g tørrgjær per liter, og fersk gjær er jeg heller ikke sikker på hvor mye jeg skal bruke. Tenker i utgangspunktet at starter ikke er nødvendig.
Er det noen som har tips? Hva er enklest? Hva er mest safe?