Gjær til en Saison

Hei!
Har lyst til å brygge en Saison, hører flere som har brukt Belle Saison, at den da har gjæret ned til 1002 feks.
Forslag på annen tørrgjær jeg kan bruke som ikke gjærer så langt ned?
 
Man kan jo kompensere det ved å øke mesketemperaturen, uten at jeg vet hvor man må legge temperaturen når man skal bruke den gjæren.
 
Har kun laget en slik. OG 1.074, FG 1.005. Mesket på 69-70C.
Lages den en gang til forsøker jeg 71C.
Nb. Har ikke kalibrert temometer men flere ikke kalibrerte viser tilnermet likt.
Vil Abbey egne seg tro?
 
Står jo at WLP590 er veldig attenuativ den også, så tror ikke det hjelper å bruke den. Skulle tro WLP590, WY 3711 og Belle Saison er samme strain, noen som kan be/avkrefte dette?

Min erfaring er at det ikke hjelper å meske med høy temperatur med French Saison, blir veldig tørt likevel (jeg liker dette dog). Prøv en saison strain merket Belgian istedet, vet ikke om det finnes som tørrgjær.
 
Knusktørt er jo Saisonens signatur spør du meg. Nydelig! Min erfaring er at disse gjærene tørrer ølet godt ut, men allikevel får god munnfølelse. Karbonerer du nokså hardt i tillegg så blir resultatet helt nydelig i min gane.
 
Tilbake
Topp