Gjær typer/bruk

Finnes det en liste over gjærtyper og hva de kan brukes til, og viser substitutt til gjæren.

Eksempel:

American Pale ale kan det brukes

- WLP001 California Ale Yeast (fersk gjær)
- WLP051 California V Ale Yeast (fersk gjær)
- Safale US-05 (tørrgjær)
 
White labs og Wyeast har oversikter over gjær/øltyper. Forunderlig nok viser de ikke til hvilken av konkurrentenes gjær man bruke istedet  ;D
 
Drechsler skrev:
White Labs og Wyeast har oversikter over gjær/øltyper. Forunderlig nok viser de ikke til hvilken av konkurrentenes gjær man bruke istedet  ;D

Ser man det ja, at jeg ikke tenkte på det.  :bank2: :bank2: :bank2:
 
Kjetil S skrev:
Artig nok anbefaler Wyeast sin 1028 til Dry Stout, mens WLP013, som skal være den samme, ikke anbefales av White Labs. Og at WLP007 ikke skal være noe særlig til APA og AIPA? Den brukes jo faktisk av mange amerikanske bryggerier.

Slike ting er nok litt tilfeldige. Min erfaring er ie alle fall at begge disse stammene fungerer bra.
 
Tilbake
Topp